PERSONVERN

Oppdatert September 2018

Vår personvernoppgave

Vi gjør følgende:

  • Oppbevarer dine persondata trygt
  • Selger ikke dine data til tredjeparter
  • Gir deg muligheter til å håndtere og gjennomgå hvordan vi til enhver tid bruker dine personopplysninger.

Vi forplikter oss til å beskytte og respektere ditt personvern.

Våre retningslinjer for personvern – sammen med våre bruksvilkår og ethvert annet dokument som det refereres til i den – danner grunnlaget for hvordan alle personopplysninger vi samler inn fra deg, eller som du gir til oss, skal behandles. Våre retningslinjer for personvern vil fremkomme på Solskjermingsgruppen`s nettsider.

Om du er eksisterende kunde eller leverandør, har vi allerede begrensede opplysninger om deg og dine ansatte, som for eksempel for- og etternavn, kontaktinformasjon, adresser, betalingsdetaljer m.m. Å oppdatere og prosessere persondata er nødvendig for å videreføre handel mellom Solskjermingsgruppen og deg.

Ved å fortsette å handle med Solskjermingsgruppen og firmaets tilknyttede selskaper, eller ved å sende inn personopplysninger, godtar du denne innsamlingen, overføringen, lagringen, oppdateringen og / eller behandlingen av de opplysningene som er nødvendige for de formål de er samlet inn for.  Vi vil ta alle de nødvendige forholdsreglene for å sikre at dine opplysninger behandles på en sikker måte og i samsvar med den europeiske personvernpolitikken (GDPR).

Med unntak av personopplysninger spesifisert i denne erklæringen, samler vi inn tilleggsinformasjon fra deg, kun dersom du har valgt å gi oss denne informasjonen.

 

Bruk av informasjonen

Vi kan bruke informasjonen vi har fått om deg på følgende måter:

  • Til å utføre våre plikter som oppstår som resultat av enhver kontrakt som har blitt inngått mellom deg og oss.
  • Til å samsvare med enhver juridisk og/eller lovmessig pålegg i forhold til relevante kommunale lover.
  • Til å sikre at innhold fra nettsiden vår presenteres for deg og din datamaskin på den mest effektive måten.
  • For å gi deg informasjon, produkter eller tjenester som du krever fra oss eller som vi tror kan interessere deg, hvor du har samtykket til å bli kontaktet for slike formål.
  • For at du kan bruke interaktive egenskaper ved vår tjeneste(r), når du velger å gjøre dette.
  • Til å varsle deg om endringer i våre produkter og/eller vår(e) tjeneste(r).

Hvis du er en eksisterende kunde, kan vi kontakte deg pr. e-post, telefon, trykket media eller på andre måter med informasjon angående varer og tjenester som likner på dem du allerede har kjøpt hos oss.

Solskjermingsgruppen deler ikke personopplysninger fra kundene eller leverandører og/eller deres ansatte med tredjeparter i disse parters markedsførings øyemed.

Informasjonen som vi samler inn fra deg avhenger av hvilke aktiviteter du utfører på vår(e) side(r), enten du er logget inn eller ikke når du kontakter oss. Vi kan samle inn, behandle, oppdatere og lagre noen eller alle av de følgende identifiserende personopplysningene om deg:

  • Kontaktnavn (Fornavn og etternavn)
  • Firmanavn, org.nr. eller andre relaterte Skatteopplysningsnummer
  • Postadresse og / eller fysisk adresse
  • Betalingsopplysninger (som kan inkludere kredittkort eller bankkontoinformasjon)
  • Kontakt telefonnummer/-numre
  • Kontakt e-postadresse(r)
  • Navn på kontaktperson(er)

Eksempler på tilfeller når slik informasjon kan bli samlet inn, behandlet, beholdt eller lagret er når du:

  • gir informasjonen ved å fylle ut online-skjema på nettsiden vår. Dette inkluderer informasjon som ble gitt på det tidspunkt når du registrerte deg for å bruke vår nettside, kjøpe våre produkter, fylle ut “Kontakt Oss”-skjema. Vi kan også spørre deg om informasjon når du rapporterer inn et problem med nettsiden vår.
  • Kontakt oss: vi kan ta vare på denne korrespondansen.
  • Når vi fullfører undersøkelser som vi bruker i undersøkelsesøyemed eller for å forbedre våre tjenester. Det er imidlertid ikke et krav at du svarer på disse.
  • Når du besøker vår(e) nettside(r) kan det hende vi samler inn data ved bruk av informasjonskapsler (se under for mer om informasjonskapsler).Når du handler med oss, og ber og tilbud, priser m.m., kan dine persondata være nødvendige for å fullføre handelskontrakten.

Solskjermingsgruppen er også avhengig av å innhente opplysninger for å fremme legitime interesser på grunnlag av juridisk korrekt behandling.

For Solskjermingsgruppen er legitime interesser når vi har forretningsmessig eller kommersiell grunn til å bruke din. Men uansett vil legitim interesse ikke gå urettmessig imot dine rettigheter når det gjelder sikring av dine persondata – jmf. GDPR. Normalt vil Solskjermingsgruppen være avhengig av legitime handelsinteresser når det gjelder innsamling av følgende typer personopplysninger, eller en kombinasjon av dem:

Typer person-
opplysninger
BeskrivelseFormål med behandling av data
IdentitetFornavn
Etternavn
Navn på kontaktperson/representant
• Generell kommunikasjon med handelspartnere
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske forpliktelser
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske og kontraktsmessige forpliktelser
• Hvordan vi etterkommer forskrifter som gjelder oss
Finansielle opplysningerKredittgrenser
Betalingshistorikk
Bankdetaljer
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske forpliktelser
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske og kontraktsmessige forpliktelser
• Hvordan vi etterkommer forskrifter som gjelder oss
KontaktBesøksadresse for leveranser
Telefonnummer og/eller e-postadresser for kontakt
• Generell kommunikasjon med handelspartnere
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske forpliktelser
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske og kontraktsmessige forpliktelser
• Hvordan vi etterkommer forskrifter som gjelder oss
TransaksjonerSalgsordrer (kunder)
Innkjøpsordrer (leverandører)
Betaling vedr. ovennevnte
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske forpliktelser
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske og kontraktsmessige forpliktelser
• Hvordan vi etterkommer forskrifter som gjelder oss
KontrakterDetaljer rundt handelsforbindelsen vi har med deg• Generell kommunikasjon med handelspartnere
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske forpliktelser
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske og kontraktsmessige forpliktelser
• Hvordan vi etterkommer forskrifter som gjelder oss
StedOpplysninger vi får om hvor du befinner deg, adressen der du kobler en datamaskin til internet.• Generell kommunikasjon med handelspartnere
• Tilpasse tilbud til geografiske områder
AdferdInformasjon om hvordan du bruker våre produkter og tjenester.• Optimalisere nettsidene våre
• Utvikle produkter og tjenester, markedsføre disse, gi kommersielle tilbud
Åpne data og
offentlige registre
Detaljer om deg som finnes i offentlige registre og informasjon om deg som er åpent tilgjengelig på nettet, eller som du kan ha delt gjennom sosiale media• Spisse tilbud til deg som forbruker
• Sikre grunnlag for handel
BrukeropplysningerGenerell informasjon om hvordan du bruker våre produkter og tjenester• Generell kommunikasjon med handelspartnere
DokumentopplysningerDetaljer om deg som er lagret i dokumenter med forskjellig format, eller kopier av slike Disse kan inkludere kredittreferanser, generell korrespondanse m.m.• Generell kommunikasjon med handelspartnere
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske forpliktelser
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske og kontraktsmessige forpliktelser
• Hvordan vi etterkommer forskrifter som gjelder oss
SamtykkeTillatelser, samtykke eller preferanser du har gitt oss. Disse kan inkludere måter du ønsker at vi skal kontakte deg på, om du foretrekker papirfaktura og papirutskrifter, eller om du foretrekker e-postformat.• Generell kommunikasjon med handelspartnere
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske forpliktelser
• Åpenhet rundt hvordan vi innfrir våre juridiske og kontraktsmessige forpliktelser
• Hvordan vi etterkommer forskrifter som gjelder oss

Tabellen over viser eksempler på hvordan Solskjermingsgruppen kan bruke dine personopplysninger, og grunnlaget for at Solskjermingsgruppen ønsker å gjøre det.

Når du gir oss personopplysninger på en av våre nettsider, skjer følgende:

  • du gjøres oppmerksom på at Solskjermingsgruppen eller dets tilknyttede selskaper kan samle inn, oppdatere og behandle dine personopplysninger og brukevaner
  • du bekrefter at enhver opplysning du gir oss er sann, nøyaktig og helhetlig, og at du ikke med overlegg oppgir usann informasjon eller utgir deg for å være en annen person eller enhet, eller representerer deg selv, en annen person eller en enhet på feil måte.

Våre nettsider og apper er ikke ment for barn under 16 år. Vi vil ikke bevisst be om utfyllelse av online opplysningsskjema, eller bedrive markedsføring online, til barn under 16 år.

 

Automatisk beslutningstaking og profilering, og spesialkategorier for personopplysninger

Ut i fra GDPR har du rett til å protestere mot automatiserte beslutninger og profilering basert på spesielle datakategorier (det GDPR kaller sensitive personopplysninger).

Spesielle datakategorier viser til personopplysninger rundt etnisitet eller rase, medlemskap i fagforeninger, rulleblad m.m. Solskjermingsgruppen samler ikke inn, lagrer ikke, oppdaterer ikke eller prosesserer noen form for spesialkategorier for databehandling. Om denne statusen skulle endres i fremtiden, vil Solskjermingsgruppen oppdatere personvernerklæringen på tilsvarende måte.

 

Informasjonskapsler/Cookies

De aller fleste nettsider i dag benytter seg av såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen. En cookie er en liten tekstfil som inneholder en rekke tegn som sendes til datamaskinen din når du besøker et nettsted.

Nedenfor finner du informasjon om bruk av informasjonskapsler/cookies. Ved å gå inn og hente informasjon og/eller benytte tjenester på våre nettsider, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser – i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt. Bruker kan også slette informasjonskapsler på maskinen sin manuelt etter å ha besøkt et nettsted.

Dersom du ikke ønsker å godta informasjonskapsler kan du konfigurere nettleseren din slik at den ikke godkjenner dem.  Vennligst se «hjelp» seksjonen i nettleseren din for ytterligere informasjon. Iht. til spesifikke europeiske lands lovverk, kan du bli bedt om å tillate informasjonskapsler via en ‘cookie banner’ på nettsiden.   Men du bør være klar over at dette kan påvirke vår evne til å behandle transaksjonene du ønsker å få autorisert.  Du kan aktivere eller deaktivere informasjonskapsler ved å endre innstillingene i nettleseren din.  Du kan finne ut hvordan du gjør dette, og finne mer informasjon om informasjonskapsler, på: https://www.aboutcookies.org/ (Merk at Solskjermingsgruppen  ikke kontrollerer denne nettsiden og er ikke ansvarlig for innholdet i den. Den er kun gitt til informasjon. For den mest oppdaterte nettleser spesifikke informasjonen, viser vi til din nettside produsent.)

Våre nettsider bruker følgende informasjonskapsler:

Google Analytics

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics for å lage et overordnet bilde av hvordan brukerne benytter nettstedet. Google Analytics bruker informasjonskapsler til å hente inn informasjon anonymt om hvordan besøkende benytter nettstedet. Eksempler på informasjon som blir lagret er antall sidevisninger, hvordan de besøkende fant nettstedet, og antall besøk osv. Hensikten er å hjelpe oss til å øke brukervennligheten på nettstedet. Vi bruker anonymizeIP, en funksjon som gjør at en enkeltbrukers IP-adresse ikke kan identifiseres.

 

Hvor vi lagrer dine personopplysninger

Enhver personopplysning du gir til oss blir normalt lagret, behandlet og beholdt på vår server i Norge. Brukeradferd kan overføres til og lagres i et land utenfor EU. IP-adresser vil være anonymisert kan ikke identifiseres på enkeltpersoner.

Hvor vi har gitt deg (eller hvor du har valgt) et passord som gjør det mulig for deg å få tilgang til visse deler av vår nettside, er du ansvarlig for å holde dette passordet konfidensielt.  Vi ber om at du ikke deler dette passordet med noen.

Dessverre er ikke overføring av informasjon over internett fullstendig sikker. Selv om vi gjør vårt ytterste for å sikre enhver personopplysning du deler med oss, kan vi ikke garantere sikkerheten ved opplysningene overført fra din terminal til vår nettside.

Når vi har mottatt informasjonen din, bruker vi strenge prosedyrer og sikkerhetstiltak for å forsøke å hindre uautorisert tilgang. Disse inkluderer:

  • SSL-kryptering
  • Hashing

 

Offentliggjøring av din informasjon

Regionale selskaper i Solskjermingsgruppen kan dele dine personopplysninger i markedsførings øyemed.

Vi kan i fremtiden offentliggjøre dine personopplysninger til tredjeparter for å fremme våre legitime interesser:

    • I det tilfelle vi selger eller kjøper selskaper eller aksjer, der vi er pålagt å offentliggjøre dine personopplysninger til den vordende selger eller kjøper av slike firma eller eiendeler,
    • Dersom Solskjermingsgruppen eller en vesentlig del av alle firmaets eiendeler kjøpes opp av en tredjepart, vil personopplysninger om kundene, leverandørene og deres ansatte i dette tilfellet være en av de overførbare eiendelene.
    • Dersom vi er pålagt å offentliggjøre eller dele dine personopplysninger for å kunne samsvare med lovpålagte krav, eller for å overholde eller gjennomføre våre brukervilkår eller andre avtaler; dersom vi må verne om vår, vår gruppes, våre kunders eller andres sikkerhetsrettigheter og eiendeler.
    • Når vi må fremme Solskjermingsgruppen`s og firmaets tilknyttede selskapers legitime interesser ved å utveksle informasjon med andre selskaper og organisasjoner med det formål å verne mot svindel og reduksjon av kredittrisiko.

I alle de ovennevnte tilfellene vil vi informere deg om at dine personopplysninger er delt med en tredjepart.

 

Dine rettigheter

Iht. EU – forskriften GDPR har du følgende rettigheter:

    1. Du skal motta detaljert informasjon om hva slags personopplysninger som samles inn, prosesseres og lagres.
    2. Du kan rette opp feil personopplysninger som er samlet og lagret av Solskjermingsgruppen.
    3. På grunnlag av rettigheter og juridiske forpliktelser som Solskjermingsgruppen har, kan du helt eller delvis slette dine personopplysninger av følgende årsaker:
      • Solskjermingsgruppen har ikke lenger behov for personopplysninger ift. formålet de ble samlet inn for.
      • Du ønsker å tilbakekalle samtykket du ga for at personopplysninger skulle kunne behandles.
      • Dersom databehandlingen er basert på ytterligere legitime interesser Solskjermingsgruppen har, kan du protestere mot slik behandling. Protesten vil bli veiet opp mot Solskjermingsgruppen`s rettigheter og juridiske forpliktelser ved ytterligere behandling av personopplysninger.
      • Databehandlingen er i strid med loven.
    4. Begrenset databehandling av personopplysninger av følgende årsaker
      • Unøyaktigheter i personopplysningene.
      • Databehandlingen er i strid med loven.
      • Solskjermingsgruppen har ikke lenger behov for          personopplysninger ift. formålet de ble samlet inn for.
      • Dersom databehandlingen er basert på ytterligere legitime interesser Solskjermingsgruppen har, kan du protestere mot slik behandling. Protesten vil bli veiet opp mot Solskjermingsgruppen`s rettigheter og juridiske forpliktelser ved ytterligere behandling av personopplysninger.
    5. Dersom databehandlingen er basert på ytterligere legitime interesser Solskjermingsgruppen har, kan du kreve at databehandlingen stanses. Protesten vil bli veiet opp mot SOLSKJERMINGSGRUPPEN`s rettigheter og juridiske forpliktelser ved ytterligere behandling av personopplysninger.
    6. I de tilfeller der behandling av personopplysninger baserer seg på ytterligere juridiske interesser Solskjermingsgruppen måtte ha til å laste ned slike opplysninger i et digitalt format.
    7. Når behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke til å kunne trekke tilbake sistnevnte.

Du kan utøve din rett til å forhindre slik behandling ved å krysse av de relevante boksene på online-skjemaene vi benytter oss av til å samle inn dine personopplysninger.  Du kan også utøve denne rettigheten når som helst ved å kontakte oss på post@solskjermingsgruppen.no

Der vi har delt dine personopplysninger i samsvar med forholdsreglene i denne Personvernerklæringen, skal vi foreta rimelige tiltak for å informere alle parter som vi har delt opplysningene med, om at opplysningene vil bli slettet.

Våre nettsider kan iblant inneholde lenker til og fra nettsider som tilhører våre partnernettverk, annonsører og tilknyttede selskaper.  Hvis du følger en link til en av disse nettsidene, vennligst merk at disse nettsidene har sine egne personvernerklæringer og at vi godtar ikke ansvar eller forpliktelser for disse erklæringene.  Vennligst sjekk disse retningslinjene før du sender inn noen personopplysninger til disse nettsidene.

GDPR gir deg retten til å få tilgang til opplysninger om deg.  Din rett til tilgang kan utøves i samsvar med Loven.  Enhver forespørsel om tilgang, vil bli behandlet vederlagsfritt.

 

Endringer i våre retningslinjer for personvern

Oppdatert personvernpolicy til Solskjermingsgruppen vil til enhver tid ligge på våre hjemmesider.

 

Spørsmål og klager

Dersom du har noen spørsmål angående dine personopplysninger, vennligst kontakt våre operasjonelle team på e-postadresse post@Solskjermingsgruppen.no

Klager vedrørende enhver aktivitet i Solskjermingsgruppen-gruppen kan også sendes til følgende nasjonale datasikkerhetsmyndighet:

Norge
Datatilsynet
Tollbugata 3,
0152 Oslo
https://www.datatilsynet.no/