Ved å investere i solskjerming av høy kvalitet reduserer du soloppvarming av boligen, sparer energi, hindrer innsyn og får utnyttet uteplassen til det optimale. Vi i Solskjermingsgruppen hjelper deg å finne den ultimate løsningen for din uteplass. Alle våre pergolaer er spesiallaget etter nøyaktige mål og ønsker fra kunde – ta kontakt i dag, så kommer vi på gratis befaring!

Mange har sett de herlige terrassetakene i sydlige strøk, med et vell av klatreplanter som skjermer mot solen. Hvem har vel ikke gode sommerminner fra en uterestaurant, med drueklaser hengende ned fra taket? Men du trenger faktisk ikke bo i Italia for å ha en pergola som tak på terrassen! Har du en uteplass med direkte sol, kan du sette opp en pergola der – selv her i Norge. Pergola er et vakkert og bruksvennlig alternativ til markise, og den skaper skikkelig sydlandsk stemning både på uterestauranten og takterrassen.

pergola hage

Hvor mye koster en pergola?

Våre pergolaer koster fra ca 80.000 kr og oppover.

Prisen på en pergolaløsning varierer etter løsningen som velges. Ulike faktorer som størrelse, modell og tilleggsprodukter som vegger, LED lys og varmelamper spiller inn i totalkostnaden for en løsning. Våre konsulenter vil komme på befaring for å ta mål og diskutere med kunde om hvilken løsning kunden ønsker og har behov for. Etter befaring vil kunden få et pristilbud spesialtilpasset til sin pergolaløsning.

Om en pergolaløsning ikke er innenfor ditt budsjett anbefaler vi å undersøke våre terrassemarkiser. En terrassemarkise kan også være en god løsning på uteplassen og er rimeligere enn en pergola. Du kan lese om forskjellen mellom en pergola og terrassemarkise her.

Pergola på terrassen

Vi som har terrasse, vet at dette fungerer som et ekstra rom i huset. Her slapper vi av med en kaffe, soler oss, leser, trekker litt frisk luft og nyter utsikten i ro og fred, eller dekker på langbord til hverdags og fest. Fra vårsolen titter frem, til løvet faller fra trærne, kan dette ekstra rommet brukes til en rekke aktiviteter, for store og små.

Har du flaks, og bor i en mild sone, med en terrasse som vender sør og ligger i le, kan du faktisk få druer til å trives opp langs en pergola over terrassen. Har du ikke så flaks med beliggenheten, har du litt flaks allikevel – for med en pergola kan du få et vakkert og fleksibelt tak over terrassen din.

I restaurant- og hotellbransjen kan brukes ofte en pergola til å dele opp  et stort område og gjøre det mer intimt og hyggelig. Slik kan du skape forskjellige soner på en takterrasse, og bruke arealene mer effektivt. Har kontorbygget ditt en stor og upersonlig uteplass eller takterrasse? Da bør du vurdere en pergola eller to, så blir det virkelig hyggelig å ta møtene ute. Planter du noen fine klatreplanter ved stolpene, gir det grønne en ekstra god effekt av opplading til hjernen, når man trenger en pause fra datamaskinen. Og trivsel på arbeidsplassen gir bedre resultater!

Hva slags tak har egentlig en pergola?

En pergola kan være så mangt. I utgangspunktet er det et luftig reisverk, som man kan legge til et helt eller delvis permanent tak over. Du kan la det være helt åpent, eller kanskje velge et transparent tak over pergolaen, noe som gir litt av den samme følelsen fordi lyset slipper igjennom. En annen måte å gjøre det på er å gå for et tettere tak over deler av din pergola og åpent over andre områder, eller du kan montere en sammenleggbar duk som kan trekkes over når det er ønskelig.

Hva du velger, kommer helt an på hvilket behov du har. Her er det viktig å tenke over hva du bruker terrassen din til nå, og hva du faktisk kunne tenke deg å bruke den til – gitt at den kan skjermes mot sol, vind og regn. Mulighetene er mange!

En fin pergola gjør inntrykk

Å bygge en pergola over terrassen kan virke forskjønnende på bygget, gjort på riktig måte. I stedet for å sette opp en vanlig markise, vil en pergola virke mer helhetlig og integrert i utrykket. Vel og merke om det gjøres riktig og pent. Det finnes en rekke byggesett og gjør-det-selv-instruksjoner for å sette opp en pergola på egen hånd. Dette er sikkert helt gjennomførbart for dem som både har snekkererfaring, mye tid og god estetisk sans, og du vil så klart komme bedre ut når det gjelder pris ved å gjøre alt selv. For deg som ikke er hobby-håndverker, vil det ganske sikkert lønne seg å få det profesjonelt utført.

Ved hjelp av våre effektive fagfolk, setter vi opp en spesialtilpasset pergola hos deg på en-to-tre, og du får den akkurat slik du vil. Er du usikker på hvordan du vil ha det, kommer vi svært gjerne med forslag til både utforming og pris. Dette kan vi i Solskjermingsgruppen mye om!

Hva slags pergola skal du velge?

Det du trenger tenke gjennom ved bestilling, er

  • plassering
  • størrelse
  • bruksområde
  • ønsket type tak
  • pris
  • stil eller utseende

En pergola kan leveres i mange varianter, størrelser og priser. Helt fra basic versjon i enkelt oppsett uten tak, til eksklusiv utføring med herdet glass eller elektrisk, automatisk trukket markiseduk. Vi har også kontakt med gode formgivere for å få spesialtilpasset en pergola til akkurat ditt bygg, så fasaden kan få et skikkelig løft.

Fordeler med et fleksibelt pergolatak

Den største fordelen er så klart at en pergola er super til solskjerming og skjerming fra regn.
Samtidig gir den deg følelsen av å være ute og inne på en gang, og den fungerer som et slags rom i rommet.

Pergola er en fleksibel installasjon, siden det enkelt kan settes opp midlertidige eller permanente vegger eller duker mellom stolpene – både vertikalt og over taket. Slik skjermes du og gjestene dine mot innsyn, mot vind og mot nedbør.

En pergola kan enten settes opp mot en vegg eller et eksisterende tak, eller den kan være frittstående. Visuelt gir en pergola et luftig og lett inntrykk; selv om den fungerer som en del av bygget, legger man nesten ikke merke til den. En markise kan faktisk være mer visuelt forstyrrende på fasaden.

I tillegg kan du sette klatreplanter langs stolpene, og lage din egen syden-stemning! Og bare tenk på hvor koselig det blir utover sommerkvelden, med lyslenker langs bjelkene i taket på din egen pergola…

Er du ikke overbevist enda? Ta kontakt med Soskjermingsgruppen og sjekk ut de mange fine referansene vi har. Klikk her for å komme til produktsiden for pergolaene våres!