Den aller vanligste løsningen for solskjerming av terrassen, er nok terrassemarkiser. Overalt i Norge ser du hus med markiser over både terrasse, balkong og vinduer. Det er ikke uten grunn at terrassemarkiser har blitt så populære! Vi er helt enige – markiser gir en super ekstra fordel til terrassen din. Les videre og bli inspirert til å be om et tilbud– om du trenger terrassemarkise har du kommet riktig.

Solskjerming er terrassemarkisens viktigste funksjon

Når solen steker, stiger temperaturen raskt. Solstrålene varmer opp terrassegulvet, som kan bli varmt som en kokeplate – særlig om det er beiset mørkt. Med andre ord, ikke det beste å tasse barbent over for små eller store tær! Et varmt terrassegulv varmer også opp luften på terrassen, og etter hvert kan det bli uutholdelig å oppholde seg der. En bakerovn av en terrasse er ikke noe pluss for hverken en villa eller et næringsbygg – en uteplass skal kunne brukes, og det mest mulig.

Da er det bedre å kunne rulle ut en terrassemarkise som et ekstra tak når temperaturen stiger, så du og gjestene dine kan sette pris på sommeren i mer svalende omgivelser.

Med riktig solskjerming får både levende hud, naturlige tekstiler og de fleste andre materialer mye lengre levetid. Duken på markisen skal derfor filtrere bort UV-strålene, slik at det du er glad i holder lengre – selv etter lange, solrike somre. En god terrassemarkise gjør altså at møblene, gardinene, teppene og kunsten din innenfor vinduet ikke falmer så raskt som det ellers hadde gjort.

Med en bra markise over terrassen, kan du uten problemer sette deg i godstolen og lese midt på dagen, eller spise sommermaten ute i den svalende brisen.

En skikkelig terrassemarkise gir deg et ekstra rom hele utesesongen.

Terrassemarkisen i vind og regn

En ting er sikkert med norsk vær: Det skifter, og ofte skifter det raskt. Selv om solen skinner når du starter forberede middagen, er det ikke sikkert den skinner når du har dekket på terrassebordet og skal servere det hele. Plutselig kan det komme en skur, og hva gjør du da?

Svaret er enkelt: Du ruller selvsagt ut terrassemarkisen din, og fortsetter å sette ut det herlige måltidet du har laget. En liten skur er ingen hindring med et lettvint tak over terrassen.

Men, hva om det blåser skikkelig opp når regnet kommer? Dette kan faktisk ha litt å si for hva markisen din tåler, særlig om den er lang og bred. Her er det viktig å ha valgt riktig type markise, dimensjonert for forholdene ved ditt bygg. I tillegg bør du selv se an når det er best å rulle den inn om vinden tar seg opp. Her er en motor til god hjelp for å få markiseduken inn.

Om du vil være helt sikker, kan du koble på automatiske sensorer på markisen din, som tar avgjørelsen for deg. Sensorene måler vind og sol, og ber motorene i markise-kassetten rulle markiseduken inn eller ut.

Elektrisk eller manuell terrassemarkise?

Har du en liten og nett terrasse, er det kanskje helt greit med en manuell markise, som du sveiver inn og ut ved behov. Om det derimot er litt størrelse på terrassemarkisen din, blir det fort litt for mye jobb å gjøre dette manuelt. Jo større en markiseduk er, jo tyngre er den å rulle ut og inn.

Det er ikke helt tilfeldig at de aller fleste som kjøper terrassemarkise velger en automatisert løsning. En elektrisk motor som gjør den slitsomme jobben for deg, vil spare deg for mye slit og irritasjon, og ikke minst tid. Kommer det en styrt-skur midt på sommeren, går det langt raskere med automatikk.

Om du velger en automatisert løsning med motor for din markise, har du valget mellom en standard løsning med fastmontert styring, eller ved hjelp av en fjernkontroll, som gjør det svært enkelt å justere.

I tillegg kan det monteres sensorer for sol og vind, så markisen mer eller mindre kan styre seg selv. Med en slik løsning, vil du kunne ha markisene ute selv når du reiser vekk. Slik får du både solbeskyttelse og en viss avskrekkende effekt på innbruddstyver.

Hva slags terrassemarkise passer ditt bygg?

Smak kan være så mangt, allikevel er det rent objektivt noen valg som er bedre enn andre, når det kommer til design på terrassemarkiser. Spør oss om råd! Dette kan vi.

Form følger funksjon, som de fleste har fått med seg. Så det første du må ha klart for deg før du kan bestemme deg, er hva du trenger din markise til å gjøre for deg. Når du har tenkt igjennom hva du trenger, ta kontakt med oss på Solskjermingsgruppen, så kan vi komme med innspill på farger og utforming. Vi har en lang rekke fine eksempler å vise deg, så du får en idé om hva som er mulig, og hva du syns er fint.

Hva vil du at din terrassemarkise skal gjøre?

  • Skal den beskytte mot sol? Vind? Regn? Innsyn?
  • Skal den ha funksjon som et tak, og holde varmen utover høsten med en varmelampe?
  • Hvor stort område skal din markise dekke?
  • Er det viktigste at din terrassemarkise har en god pris?
  • Hvor mye vær skal den tåle?
  • Vil du ha manuell eller elektrisk?
  • Ønsker du sensorer for vind og sol, med automatikk?
  • Trenger du en eller flere markiser til ditt bygg?
  • Næringsbygg? Vi kan levere din markise med bedriftens logo!
  • Borettslag eller sameie? Sjekk om det er spesielle regler for utseendet på markiser.

Blir du svett av denne listen med spørsmål – ikke fortvil. Bare ta kontakt med oss, så fikser vi alt for deg! En av våre eksperter på terrassemarkiser kommer gratis på befaring til ditt bygg, måler og sjekker, og gir deg en pris på hva det vil koste. Våre installatører ordner transport og montering, så alt går prikkfritt og uten stress når markisen er produsert.

Snart kan du nyte din uteplass i nesten all slags vær!