Brygga på Fornebu

Vi er godt inne i sommeren, og da passer det fint å se tilbake på et prosjekt vi leverte til Halden Brygge på Fornebu i fjor.

Halden Brygge er en sjarmerende liten kiosk på Fornebu med en flott utsikt over Oslofjorden. Utenfor kiosken ligger en koselig terrasse hvor besøkende kan slappe av, nyte en deilig is på varme sommerdager og nyte solen. På grunn av at beliggenheten er noe utsatt for vind, var det behov for et skjermingsalternativ som kunne beskytte mot vinden samtidig som man kunne opprettholde den vakre utsikten.

Beskytter mot vind òg bevarer utsikten

Løsningen ble derfor hev og senk glass fra Svalson, som passet perfekt til deres behov. Med disse glassene har de besøkende muligheten til å justere dem opp eller ned etter eget ønske. Den hvite fargen på glassene fungerer godt sammen med kioskens hvite rammeverk og de skarpe røde veggene. I tillegg til å skjerme mot vind og bevare utsikten, fungerer glassene også som en effektiv beskyttelse mot solens sterke stråler og gir ekstra sikkerhet som rekkverk.

Det er verdt å merke seg at hev og senk glassene fra Svalson kan monteres nesten hvor som helst, så lenge man velger riktig type fot. I dette tilfellet brukte vi en balkongfot for å sikre at glassene var stabile og trygge.

Selv om dette ikke er ett av våre største prosjekter, så er det ett godt eksempel på hvordan hev og senk glass kan gi enestående beskyttelse og samtidig pynter opp utendørsområder på en enkel måte.

Nøkkeldata

Lokasjon
Fornebu
Tidrom
2022
Entreprenør
Leverandør
Solskjermingsgruppen Ringfoss AS
Prosjektleder
Arkitekt
Produkt(er)
Svalson hev og senk glass