Solskjermingsgruppen har levert parasoller, hev og senk glass, varmelamper og skyveglass til innglassing av pergola til en privat bolig i Oslo.

Kunden har en bolig med et stort og flott uteområde som er utsatt for mye sollys, regn og vind. For å kunne bruke uteplassen mest mulig var det ønsker om å skape en uteplass som ga kunden fleksibilitet i skjermingen, samt at kunden ønsket at skjermingen så fint ut og kunne lett skjules eller pakkes bort.

Skyveglass til innglassing av pergola

Til utområdet på bakkeplan hadde kunden kjøpt en skreddersydd fast trepergola fra før av og ønsket videre skjerming for å kunne benytte rommet på kjølige og vindfulle dager. Skyveglasset som ble valgt er fra den sveitsiske produsenten Hawa, som er en prisbelønt produsent av skyvesystemer. Det som er spesielt med disse skyveglassene er at de ikke henger sammen, slik at du kan velge om du vil sette opp bare ett glass, to glass, tre glass eller alle glassene. Dette gir stor fleksibilitet ved at du kan velge å sette opp glassene nøyaktig der du ønsker skjermingen fra, uten å måtte dekke alle andre steder samtidig. Når alle glassene er satt opp gir det komplett innglassing av pergola.

Et nytt uterom som kan brukes året rundt

En flott side ved å velge et skyvesystem i glass fremfor andre materialer som screenduk, er at glasset gjør at du kan fremdeles se helt uforstyrret ut og inn i uterommet. Dette er spesielt heldig i dette tilfellet hvor kunden har et basseng utenfor og kan følge med på badingen fra rommet. På kveldstid fungerer glasset også som isolasjon og beholder varmen i rommet dersom alle glassene er satt opp. Kunden kan så skru på varmelampene for å varme opp rommet litt ekstra, så kan rommet benyttes som en utestue selv i kjølig vær. Kunden fortalte at familien har hatt besøk av venner og familie som har brukt uterommet selv når gradestokken nærmet seg minusgrader. Kombinasjonen av varmelampene og glasset som isolerer og bevarer varmen gir et behagelig og fleksibelt uterom.

Fleksibel skjerming med parasoll

Kunden har også kjøpt to parasoller, en til takterrassen og en til å ha ved bassenget. Ved solfylte og varme dager er det viktig at man har mulighet til å trekke seg tilbake i skyggen. Parasollen nede ved bassenget er fra det Tyske firmaet Caravita og er en stor, robust og fin parasoll. Parasollen har sidemast, som vil si at kunden selv kan enkelt justere masten etter hvor det er behov for skygge. En annen fordel med sidemast er at basen på parasollen ikke tar opp plass i midten og kunden kan dermed selv utnytte all skyggen.

Vindutsatt takterrasse

På takterrassen er det hev og senk glassrekkverk som føyer seg rundt en sofagruppe, i tillegg til enda en parasoll som skygger over sitteplassene. Det blåser sterk vind på takterrassen, så det var viktig at parasollen som ble valgt kunne tåle det. Valget på parasollmodell ble da Mezzo fra den tyske produsenten May. Denne parasollen er svært robust og slitedyktig, noe som er viktig når den skal utsettes for sterk vind over flere år. Parasollen kan også enkelt vinkles etter hvor det er behov for skygge ved å snu på vinklingen til sidemasten. Det ble også satt opp et hev og senk glassrekkverk rundt sofagruppen for å gi ytterligere beskyttelse mot vind. Hev og senk rekkverket kan enkelt heves for å bli høyere og gi vindbeskyttelse.

Kunden fortalte at takterrassen ikke ble benyttet før de fikk satt opp parasollen og glassrekkverket. De bruker nå takterrassen ofte og er veldig fornøyd med at de kan sitte komfortabelt på et så vindutsatt sted. Vi håper de koser seg med den fine utsikten på takterrassen!

Takk for samarbeidet

Solskjermingsgruppen takker kunden for tillit under dette prosjektet og for at de sammen fant gode løsninger som passet behovet til familien.

Merk: pergolaen som er avbildet er ikke en fast modell i vårt sortiment, men er noe som kan tilbys etter etterspørsel. Skyvesystemet som gir innglassing av pergola er noe vi kan tilby på alle våre pergolamodeller.

Nøkkeldata

Lokasjon
Oslo
Tidrom
2019-2020
Entreprenør
Leverandør
Solskjermingsgruppen AS o
Prosjektleder
Arkitekt
Produkt(er)
Hev og senk rekkverk, parasoll fra May og Caravita, innglassing fra Hawa, varmelamper fra Solamagic