pergola uteplass

Solskjermingsgruppen Ringfoss har levert et komplett pergolasystem til en privatkunde på Bygdøy i Oslo. Kunden ønsket å fornye uteplassen sin og skape et nytt bruksrom utendørs. Se video av leveransen nederst på siden.

Italiensk pergola på uteplassen

Kunden ønsket å oppgradere uteplassen sin for å kunne benytte den store deler av året. Uteplassen er utsatt for mye vind og sterk sol, så det var viktig å finne en løsning som holdt de sterke vindkastene og skjermet godt for varmen. Valget endte på Nomo modellen til Pratic, som er svært robust og åpner for et fleksibelt bruk av uterommet. Leveggene skjermer godt for både vind og sol, slik at kunden kan kose seg på uteplassen. Taket på pergolaen skjermer også for sol og regn, så uteplassen kan nytes selv ved regnskurer og i sterk sol. Pergolataket kan åpnes og lukkes, så kunden kan selv velge om de ønsker å slippe solen inn i uterommet.

Pergolaen er montert inn i fasaden for å skape en forlengelse av stuen inn til uterommet. Kunden kan dermed gå rett ut i pergolaen fra stuen, uten å måtte bli våt dersom det regner.

Nomo – vår bestselgende pergola

Pergolaen er i modellen Nomo fra Pratic, som er vår italienske produsent og samarbeidspartner. Pergolaen holder svært høy kvalitet og er noe av det beste markedet kan tilby i design, byggematerialer og teknisk funksjonalitet. Solskjermingsgruppen jobber tett med hotell- og restaurantnæringen i Norge og vi samarbeider godt med de største aktørene i markedet. Pergolaene som vi bruker på profesjonelle uteserveringer er de samme pergolamodellene som vi bruker til våre privatkunder. Nomo modellen fra Pratic er vår bestselgende pergola som du kan se på på uteserveringer og i private hjem over hele Norge.

Fleksible levegger skjermer pergolaen godt

Pergolaen har levegger på alle sidene for å skjerme mot solvarme, vind og innsyn. Dukene styres ved hjelp av samme fjernkontroll og styringssystem som taket på pergolaen. De kan også styres individuelt fra hverandre, så kunden kan selv velge om en, to eller alle dukene skal være oppe/nede. Det er satt inn et ekstra bein på pergolaen, slik at duken på langsiden kunne deles opp i to individuelle duker. Plasseringen av benet gir mulighet for å bruke deler av pergolaen som utgangsdør når resten av leveggene er nede. Den perforerte duken skaper privatliv ved å skjerme for innsyn, samtidig som at utsynet fra pergolaen er godt.

Farger og konstruksjon

Selve pergolaen og dukene er tilpasset etter byggets farger og den moderne arkitekturen. Fargene på pergolasystemet matcher farger brukt på fasaden og pergolaen ser dermed ut som en naturlig del av huset og arkitekturen.

Stemningsfull belysning

De integrerte LED stripene i pergolataket og i konstruksjonen til pergolaen skaper et god og stemningsfull atmosfære på uteplassen. LED belysningen kan skrus av og på ved hjelp av styringssystemet og kan endre farger etter ønske fra kunden.

Vi håper kunden får god nytte av sin nye og flotte uteplass!

Nøkkeldata

Lokasjon
Oslo
Tidrom
2021
Entreprenør
Leverandør
Solskjermingsgruppen Ringfoss AS
Prosjektleder
Hans Otto Hæger
Arkitekt
Produkt(er)
Pratic Nomo pergola, Raso levegger og belysning