Olivia åpnet sin nyeste restaurant i Sandnes rett før sommeren. Vi har sammen med vår forhandler Espenes as, vært så heldige å få levere både pergola, parasoller, vind- og solvegger og varmelamper til hele takterrassen. Olivia omtaler dette som sin «italienske oase på toppen av Sandnes» og det kan vi si oss enige i at det er.

Blant Norges største

Olivia i Sandnes er den første restauranten innenfor kjeden hvor man kombinerer restaurant, bar og takterrasse. Takterrassen er på totalt 255m² og er derfor blant Norges største. Det var derfor god plass til å boltre oss på, samt skreddersy den perfekte løsningen til denne restauranten og denne lokasjonen. Det var stort fokus på å skape den største og flotteste uteserveringen og Olivia hadde flere krav og ønsker for å oppnå dette.

Nøye utvalgte produkter

Blant de nøye utvalgte produktene som pryder takterrassen, finner vi pergolaene fra Pratic i modellene Brera og Nomo. Brera-modellen dekker bar området, mens Nomo-modellen dekker 240m² av uteserveringen. Disse pergolaene gir ikke bare et visuelt blikkfang, men også en praktisk funksjon ved å skape skjermede områder som kan tilpasses etter vær og preferanser.

Vi monterte opp fire May Schattello parasoller på 3 x 4 meter utenfor pergolaene og en Glatz Ambiente med sidemast. May parasollene har integrert varmelamper og LED lys. Begge parasolltypene har blitt valgt med omhu for å tilføre uteplassen en ekstra dimensjon av eleganse og beskyttelse. Med disse parasollene kan gjestene nyte komforten av skygge og skjerming på solrike dager og de setter også stemningen etter at solen har gått ned.

For å forlenge uteserverings sesongen til de litt kjøligere kveldene har vi integrert ILIOS 3000W varmelamper i pergolaen og Solamagic Eco+1400 varmelamper i parasollene. ILIOS varmelampene har langbølget infrarød varme som ikke avgir lys selv med varme opp til 3000W. Dette var viktig for Olivia da det var kun deres belysning som skulle avgi lys.

Vi samarbeidet med Olivias interiørarkitekt for å blant annet få oppfylt ønske om design belysning integrert i vårt pergolasystem. Vi koordinerte med elektriker om montering som resulterte i at det er LED striper integrert i Nomo-modellen langs ytterkanten av pergolaen og Solamagic LED Light panels inne i pergolaen. Med Solamagic LED Light panels har vi skapt den perfekte belysningen for kveldsstunder. Disse lyspanelene legger til rette for en behagelig og stemningsfull atmosfære som gjør uteplassen like attraktiv om kvelden som om dagen.

For å gi gjestene full kontroll over deres utendørsopplevelse integrerte vi Pratic Raso vind- og solvegger. Disse skreddersydde løsningene lar gjestene tilpasse graden av vind, sol og privatliv, og dermed skape et personlig og komfortabelt uterom som imøtekommer deres individuelle preferanser.

Nøkkeldata

Lokasjon
Sandnes
Tidrom
2023
Entreprenør
Consto AS
Leverandør
Solskjermingsgruppen Ringfoss og Espenes
Prosjektleder
Trond A. Gudmundsen og Frode Fikstvedt
Arkitekt
Olivia v/ Celine Birgitte Carlsen, Metropolis arkitekter samt Dark Stavanger
Produkt(er)
Pergola: Pratic Brera og Nomo. Parasoller: May Schattello og Glatz Ambiente. Varmelamper: ILIOS 3000W og Solamagic Eco+1400