pergola på terrasse

Solskjermingsgruppen AS har levert en pergola med skyveglass og levegger til en privatkunde i Lillestrøm. Pergolaen på takterrassen gir et nytt og fleksibelt bruksrom på uteplassen til kunden.

Pergola på takterrassen

Kunden har en bolig med en stor takterrasse på toppen av et boligbygg i Lillestrøm og ønsket å utnytte plassen på takterrassen. Sammen med kunden kom vår konsulent frem til en løsning bestående av en pergola på 5×5 meter med skyveglass og raso levegger. Pergolaen er i modellen Nomo fra den italienske produsenten Pratic.

Innglasset pergola

Skyveglasset på pergolaen er fra den sveitsiske produsenten Hawa. Dette skyveglasset har skinner montert i toppen av pergolaen, slik at det ikke er behov for å ha skyveskinner på gulvet på takterrassen. Siden skinnene er montert i toppen vil rammen på pergolaen se ren og pen ut når skyveglasset er foldet sammen. Skinnene skaper heller ikke fare for snubling og fall i skinnene, da de ikke er montert i gulvet.

Glasset skjermer godt for vind og regn, samt holder godt på varmen fra varmelampene inne i pergolaen. Skyveglasset på pergolaen hindrer heller ikke for utsynet, så kunden kan nyte den flotte utsikten fra takterrassen sin uforstyrret. Hvert glass kan kontrolleres individuelt, slik at kunden kan sette ut glasset der det er behov for vindbeskyttelse.

I tillegg til skyveglasset er det montert raso levegger på alle sidene til pergolaen. Leveggene skjermer godt for soloppvarming av pergolaen, slik at kunden kan nyte uteplassen sin selv på de varmeste soldagene. Duken på leveggene er preforert. Den preforerte duken hindrer innsynet og gir godt utsyn ut fra pergolaen. Det er ikke montert glass i fronten av pergolaen, så der fungerer også leveggen som vindskjerming.

Integrert belysning og varmelamper

Pergolaen har integrerte LED lys i spilene på taket og rammen til pergolaen. Kunden kan selv bestemme farger på LED lysene og dette gir pergolaen en svært hyggelig atmosfære på kveldstiden. Varmelampene er fra den tyske produsenten Solamagic, som gir svært god varmespredning. Varmelampene er montert på rammen til pergolaen og sørger for et godt og behagelig klima i pergolaen på kjølige dager og kvelder.

Fleksibel skjerming

Elementene på pergolasystemet kontrolleres via en fjernkontroll og kan styres individuelt. Taket kan åpnes for å slippe solen inn, så kan man sende ned leveggene for å skjerme for kjølig vind. Det er også mulig å styre veggene individuelt, slik at man kun sender ned veggen der det er behov. Dette gir kunden fullstendig fleksibilitet for å skjerme der de mener det er nødvendig. På en takterrasse er det viktig å tenke på at det kan være en del vind, så å ha en pergola med fleksibel og god skjerming er viktig.

Nøkkeldata

Lokasjon
Lillestrøm
Tidrom
2020
Entreprenør
Leverandør
Solskjermingsgruppen AS
Prosjektleder
Anders Lyng-Jørgensen
Arkitekt
Produkt(er)
Pergola Nomo, Raso levegger, skyveglass, varmelamper og LED lys