fbpx
skip to Main Content

Pergola, Telemark

Pergola, Telemark

Solskjermingsgruppen Ringfoss har levert Pergola på hytte i Telemark.

Våren 2015 leverte Solskjermingsgruppen Ringfoss AS et Pergola system med hev og senk gjerder på en hytte i Telemark. Kunden ønsket en løsning som skjermet både for sol, regn og vind men samtidig beholde så mye åpenhet og utsikt som mulig da hytta ligger helt nede ved vannet. Med en Pratic Pergola får kunden skjermet seg for sol eller regn. I tillegg tåler systemet langt mer regn og vind enn en vanlig terrassemarkise eller parasoll.

Pergolaen leveres i ekstrudert aluminium og ble lakkert etter kundens ønsker. Duken er i PVC og er helt vanntett samtidig som den slipper litt lys gjennom for å skape en god atmosfære under taket. Ved behov kan taket kjøres inn for å åpne opp taket så man kan sitte under åpen himmel. Leverandøren, Pratic, er et italiensk firma og er markedsledende på Pergola. De satser på et rent og pent design uten at det går på bekostning av funksjonalitet.

Med Svalson hev og senk gjerder får kunden et pent og stilrent gjerde rundt terrassen som også gjør at de beholder utsikten til vannet. Når det blåser opp kan de enkelt heve opp den øvre delen slik at gjerdet blir høyere og skjermer for vinden, men fortsatt beholder utsikten. I dette tilfellet er gjerdet montert mellom bena på Pergolaen men kan også monteres og brukes uavhengig av Pergola systemet.

Glassene heves og senkes manuelt ved hjelp av et motvekstsystem. Aluminiumsprofilene kan også lakkeres til ønsket farge på disse glassene. Hos denne kunden så ble de lakkert likt som Pergolaen slik at de skulle gå i ett. Glassene kan også folieres hvis man vil hindre innsyn på visse områder.

[tabby title=»Prosjektdata»]
Produkt:Pratic Pergola, Svalson hev og senk glassrekkverkLokasjon: Telemark
Leverandør: Solskjermingsgrupen Ringfoss ASTidsrom:2015
Prosjektleder:Allan HegliEntrepenør:
[tabbyending]

Lokasjon:     Telemark

Tidsrom:      2015

Leverandør: Solskjermingsgrupen Ringfoss AS

Produkt(er): Pratic Pergola, Svalson hev og senk glassrekkverk

Prosjektleder:Allan Hegli

Back To Top