Da Skaret boligsameie i Kolbotn skulle velge leverandør av solskjerming til sine to leilighetsbygg, var vi i Solskjermingsgruppen så heldige at valget falt på oss. Skaret lot sine beboere stå for valget av solskjerming til sine boliger. Vi kunne tilby dem både pergola, markise og Zip-screen. Beboerne i de til sammen 61 leilighetene, gikk for ulike valg og sammen med den unike arkitekturen på bygget ble resultatet absolutt noe å skryte av.

Solskjerming for vær og vind

Av de beboerne som valgte pergola til sine terrasser fikk de en skreddersydd versjon av Pratic Tecnic Pergola. Denne er designet til å ta seg av solen, og på grunn av den spesielle PVC-plastbelagte duken beskytter den også godt mot regn og vind. På denne måten er det mulig for beboerne og benytte seg av sin terrasse i nesten all slags vær.
Noen valgte også å gå for vår egne Australia terrassemarkise med fleksibel høydejustering. Dette er i likhet med Pratic pergola et produkt som er svært effektiv som væravskjerming.
I tillegg til pergola og markise har noen også valgt å gå får Zip-screens på vinduer og terrasser. Disse skjermer for sol og innsyn og er også veldig vindstabile. De lar beboeren fortsatt ha utsyn av sin leilighet og de slipper ikke inn lysglimt fra sidene.

Alle tre produktene opereres med motor og kan styres ved hjelp av fjernkontroll.

Kreativ og unik arkitektur

De to leilighetsbyggene som Skaret består av er bygget på en noe «utradisjonell» måte. På grunn av den spesielle arkitekturen og utformingen av stålrammer på balkongen, var det behov for å tilrettelegge og skreddersy både pergola og markise. Vi endte opp med å designe en ny type Pratic Tecnic pergola som ble integrert i de eksisterende stålkonstruksjonene på bygget. Dette prosjektet ble  litt utenom det vanlige, men løsningen vi kom frem til ble meget diskret og robust.

Byggene er konstruert i rød/brun teglstein med sorte detaljer, og fargene på markiseduker, screens og konstruksjoner måtte derfor tilpasses dette. På denne måten skapes det en god og helhetlig løsning hvor byggene ser komplett ut.

Nøkkeldata

Lokasjon
Kolbotn
Tidrom
2021
Entreprenør
Leverandør
Solskjermingsgruppen Ringfoss AS
Prosjektleder
Casper Grønning
Arkitekt
Code Arkitektur
Produkt(er)
Australia Terrassemarkiser, Pratic Pergola og Warema Zip-screens