Vi har levert solskjermingsprodukter til Sumo Karl Johan, en populær restaurant som ligger sentralt i Oslo, og som tilbyr en unik kombinasjon av japansk og vestlig mat. Med sin strategiske beliggenhet i Karl Johans gate, tiltrekker Sumo både lokalbefolkning og turister.

Ett av Mange Ærverdige bygg

Oslo består av en hel del ærverdige bygg, og et av disse ligger i Karl Johans gate og huser i dag restauranten Sumo. De attraktive hjørnelokalene består av 3 etasjer hvor solen står direkte på i store deler av dagen. Bygget har en klassisk fasade som reflekterer Oslo sentrums arkitekturhistorie. De store vinduene gir en god utsikt over byens travle gater, men de kan også føre til uønsket varmeinnslipp og blending. Da behovet for ny solskjerming meldte seg, var vi så heldige å få muligheten til å utsmykke dette ikoniske bygget med noe som komplimenterte det på en god måte.

Fra Grønne til Lyse Kurvmarkiser

For å bevare bygningens estetiske verdi samtidig som vi sikret effektiv solskjerming, ble kurvmarkisene byttet ut med nye og lysere duker. Disse markisene er ikke bare funksjonelle, men også dekorative, og de passer perfekt til den historiske fasaden. Da Sumo tok over lokalene, ønsket de å bytte ut de daværende kurvmarkisene med noe som passet bedre til deres stil og visjon. Ved å oppgradere til nyere og freshere solskjermingsprodukter fikk hele fasaden et nytt uttrykk samtidig som det bevarte det ærverdige og fremhevet detaljene. Kurvmarkisene gir en elegant beskyttelse mot solen, og skaper et behagelig inneklima uavhengig av værforholdene. De er laget av slitesterke materialer som tåler vær og vind, og krever minimalt med vedlikehold, noe som gjør dem til et ideelt valg for en travel restaurant som Sumo.

Markise og glass på Uteserveringen

I tillegg til kurvmarkisene, har vi installert en stor markise over uteserveringen. Denne markisen er designet for å gi maksimal beskyttelse mot sol og regn, slik at gjestene kan nyte måltidene utendørs. Med sitt moderne design og høy kvalitet, komplementerer markisen både bygningens estetikk og restaurantens behov for funksjonell utendørs skjerming.

For å ramme inn uteserveringen og holde støyen fra handlegaten ute, installerte vi også glassgjerder fra Van Hof. Dette glassgjerdet gir et stilrent og moderne utseende, samtidig som det beskytter mot vind og støy. Det er en ideell løsning for å skape en komfortabel og innbydende uteplass hvor gjestene kan nyte sitt måltid uten forstyrrelser. For å gjøre opplevelsen enda bedre ble det også montert Provida varmelamper i markisen.

Da montering av markisene krevde arbeid i høyden, fikk vi god hjelp fra Oslo liftutleie. Vi bruker dem støtt og stadig, og de har alltid det utstyret vi trenger. Installasjonen gikk smidig, og vi er svært fornøyde med resultatet.

Nøkkeldata

Lokasjon
Oslo
Tidrom
2023
Entreprenør
Leverandør
Solskjermingsgruppen Ringfoss AS
Prosjektleder
Hans Otto Hæger
Arkitekt
Produkt(er)
Kurvmarkise, markise, Provida varmlamper og Van Hof glassgjerder