Centropa uteservering

I de nye lokalene til Deichman Bjørvika, Oslos hovedbibliotek, finner man restauranten og kaféen Centropa. Spisestedet ble fort et populært samlingspunkt etter at de åpnet i 2020, og det oppstod derfor ett behov for å utvide med uteservering i første etasje. Vi i Solskjermingsgruppen AS leverte til sammen fire parasoller produsert av Caravita i en noe unik fargekombinasjon til deres uteområde.

Kombinasjon av farger

Hovedbiblioteket ligger på Bjørvika rett overfor Operaen, og er for det meste omringet av asfalt og stein. Ved å velge ulike type farger og nyanser på parasollene resulterte det i en noe mykere, men fortsatt stilfull fremtreden. Tre av parasollene er i samme størrelse, mens den ene er noe større. Fargekombinasjonen er også fordelt slik at to av parasollene har samme grønnfarge, mens den tredje har en noe lysere nyanse. Den fjerde parasollen skiller seg mest ut da den er i en grå/taupe farge. Den unike og nøye gjennomtenkte kombinasjonen av farger og størrelser resulterer i at fire tilsynelatende «normale» parasoller skiller seg ut og fungerer godt som et blikkfang for stedet.

Ny parasoll leverandør

På dette prosjektet tok vi i bruk en ny parasoll modell som produseres av Caravita, en produsent som eies av den tyske leverandøren Warema. Vi har i flere år brukt Warema som leverandør av andre produkter som for eksempel terrassemarkiser og utvendige persienner, og har god erfaring med dem. Parasollene er elegante med rene linjer og passer godt til arkitekturen på hovedbiblioteket.

Deichman ligger på et relativt åpent område ned mot Oslofjorden, og er derfor noe vindutsatt. Parasollene til Caravita var derfor et fornuftig valg til denne uteserveringen. Disse er kraftige og tåler og stå oppslått i sterk vind. Parasollene er også valgt med tanke på nærheten til sjøen og eventuelt sjøsprøyt og rust. Masten på parasollene heiser seg noe opp når den lukkes, slik at den ikke blir i veien for kundene, og stoler og bord kan bli stående. Parasollene har også integrert dimbart LED-lys som skaper en lun og god stemning også etter sola har gått ned.

Nøkkeldata

Lokasjon
Oslo
Tidrom
2022
Entreprenør
Leverandør
Solskjermingsgruppen Ringfoss AS
Prosjektleder
Hans Otto Hæger
Arkitekt
Lundhagem og Atelier Oslo
Produkt(er)
Parasoller av Caravita