uteservering oslo

Solskjermingsgruppen Ringfoss AS har nylig levert en komplett uteservering til El Camino i Bogstadveien. Uteserveringen består av to pergolaer i modellen Nomo fra den Italienske produsenten Pratic, Solamagic varmelamper og et motorisert innglassingsystem.

Uteserveringen til El Camino brukes året rundt

El Camino ønsket en uteservering som var åpen og luftig, med en fleksibilitet til å velge om tak og vegger skal være oppe eller nede. Uteserveringen blir også brukt av Thon Hotell, som bruker uteserveringen for å servere frokost til sine gjester. Det var derfor et ønske om å ha en uteservering som kunne brukes året rundt.

For at uteserveringen skulle kunne brukes året rundt måtte vi finne en løsning som gjorde det mulig å ha glassgjerder nede under sommersesongen, så fullstendig innglasset under vintersesongen. Løsningen ble et et motorisert innglassingsystem som skjermer for all slags vær. Uteserveringen består også av to pergola fra Pratic. Det er montert en rekke varmelamper fra Solamagic for å varme opp uteserveringen under de kjølige høstkveldene og vintermånedene. På grunn av innglassingen vil det ikke være nødvendig å ha på varmelampene lenge før uteserveringen blir varmet opp igjen.

Automatikk for motorisert pergola og glassgjerder

Styringen/automatikken av pergola og glassgjerdene er på to ulike kontroller, noe som gir en fleksibilitet i styringen av uteserveringen. Dersom det er mye sol og lite vind kan pergolataket gå ut for å skjerme for solen, samtidig som glassgjerdene kan være nede for å gi en sval bris. Om det er sterk vind eller kaldt kan gjerdene sendes opp, helt uavhengig av pergolataket. Pergolatakene kan også styres separat fra hverandre, så uteserveringen kan ha en seksjon med solskjerming og en annen med solinslipp om det er ønskelig. Pergolaen har et motorisert tak, i likhet til glassgjerdene. Det motoriserte pergolataket gjør styringen av solskjermingen enkelt og fleksibelt, med sine to pergolatak.

Nøkkeldata

Lokasjon
Majorstuen
Tidrom
2019
Entreprenør
Olav Thon Gruppen
Leverandør
Solskjermingsgruppen Ringfoss AS
Prosjektleder
Hans Otto Hæger
Arkitekt
Dråpe Design AS
Produkt(er)
Pratic Nomo Pergola, Solamagic varmelamper og motorisert innglassering