Frenchie uteservering

Solskjermingsgruppen Ringfoss har levert en komplett uteservering til den nye restauranten Frenchie på Solli plass i Oslo. Den franske bistroen åpnet dørene i august og har hatt stor suksess etter nyåpningen. Vi har levert en XL markise med spesialkonstruert stålrigg, hev og senk glassrekkverk og en rekke varmelamper.

Markise på spesiallaget stålrigg

Markisen er montert på en frittbærende stålrigg, da det ikke var ønskelig å montere markisen til i fasaden på bygget. Riggen som bærer markisen er spesialdesignet for å kunne tåle vekten av markisen når den er i fullt utfall. Det var også viktig å ha en rigg som gikk sømløst inn i uteserveringen uten å ta for mye plass eller skille seg ut. Lakkeringen på stålriggen er derfor i den samme fargen som på hev og senk rekkverket som omrammer uteserveringen.

Hev og senk rekkverk rundt uteserveringen

Uteserveringen til Frenchie er delt opp i to soner, der en står på torget og den andre er inntil bygget. Begge sonene er rammet inn med hev og senk rekkverk fra den svenske produsenten Svalson. Glassrekkverket skjermer kundene godt for vind, samtidig som rekkverket også gir en tydelig markering på sonene til uteserveringen til Frenchie. På Solli plass er det flere restauranter som har uteserveringer i nærhet til hverandre, så tydeliggjøringen av de ulike uteserveringene er viktig.

Frenchie nedmonterer uteserveringen sin på torget hver vinter, så det var viktig at hev og senk rekkverket lett kunne opp- og nedmonteres. Løsningen på dette ble å montere hev og senk rekkverket med gjengehylser i underlaget. Dette festet sikrer gjerdene fast, men sørger også for at demontering av alle gjerder er mulig.

Solskjermingsgruppen takker Frenchie for oppdraget! Lykke til videre med det nye restaurantkonseptet.

Nøkkeldata

Lokasjon
Oslo
Tidrom
2020
Entreprenør
Leverandør
Solskjermingsgruppen Ringfoss AS
Prosjektleder
Hans Otto Hæger
Arkitekt
Produkt(er)
XL markise, Solamagic varmelamper, Svalson hev og senk rekkverk og May Schattello parasoller