Kanonhallen

Helårs uteservering til Nationaltheatret sitt lokale på Løren


Kanonhallen driftes av Nationaltheatret og setter opp forestillinger for både store og små i sine lokaler. Vi ble kontaktet for å levere en løsning som kan benyttes av publikum året rundt. Det var behov for ett større areal publikum kunne benytte før/etter forestillingene og i pausene. Fokuset under prosjekteringen lå på å skape en løsning som skjermet for det vekslende og varierende klimaet i Norge, samt skape et romslig og temperert inneklima for besøkende. Til slutt falt løsningen på et pergolasystem bestående av seks pergolaer, komplett innglassing av pergolasystemet, over tretti varmelamper og RGB LED-striper som belysning.

Komfortabelt inneklima året rundt


Den største utfordringen med å prosjektere en helårs uteservering er å beholde komfortabelt klima året rundt. Kjølige og lange vintre med mye snø, kan være utfordrende dersom man ikke tilrettelegger for dette. Vi valgte derfor en løsning der uteserveringen har god dekning av varmelamper og isolerende skyveglass. Dette sørger for at uteserveringen holder seg varm og komfortabel for gjestene på vinteren. På sommeren kan taket på pergolasystemet og skyveglasset åpnes, slik at sol og avkjølende vind kan kjøle ned gjestene. Varmelampene er gode å ha på sommertiden også, så de kan varme opp uteserveringen etter solen har gått ned.

Forlengelse av bygningen


Pergolasystemet er montert inntil fasaden til den nyere delen av bygget, og skaper en beskyttet passasje mellom hovedbygget og uteserveringen. Gjester og publikum trenger derfor ikke å gå ut av hovedbygget for å komme seg inn til serveringsområdet. Den eldre delen av bygget, Kanonhallen, ble bygget under krigen og er fredet.

Fleksibelt pergolatak


Pergolasystemet er satt sammen av seks pergolaer med lamelltak i aluminium, som sammensatt blir et helhetlig system på hele 20 meter i lengden og 7 meter i bredden. Pergolaene er tre meter høye, så det oppleves som svært luftig og komfortabelt under taket inne i uteserveringen. Lamelltaket er robust og tåler en relativt god mengde av snølast. Lamellene i taket vrir seg og trekkes inn for å slippe inn solen når været tillater det. Det er montert RGB LED-striper i pergolaene for å skape en stemningsfull belysning. Atmosfæren i uteserveringen kan justeres ved å endre farger på LED-stripene eller dimme belysningen.

Nøkkeldata

Lokasjon
Oslo
Tidrom
2022
Entreprenør
Selvaag Eiendom
Leverandør
Solskjermingsgruppen Ringfoss AS
Prosjektleder
Martin Bakk Andersen
Arkitekt
Kile Stokholm arkitekter og Radius Design
Produkt(er)
Pergola med komplett innglassing og varmelamper