Fra en sesongavhengig uteservering med parasoller – til en helårs uteservering med pergolasystem

Solskjermingsgruppen Ringfoss har levert en stor helårs uteservering til Savoy Terrasse i Fredrikstad. Savoy Terrasse har byens absolutt beste utsikt og kan by på god stemning året rundt med sin nye og flotte uteservering.

Før Savoy Terrasse åpnet nå i juni 2021, var det et annet uteserveringskonsept på toppen av Litteraturhuset. Vi i Solskjermingsgruppen hadde tidligere levert parasoller til denne uteserveringen, som hadde stor suksess med besøk i sommermånedene. Vi ble senere kontaktet for å prosjektere en uteservering som kunne driftes året rundt og øke kapasiteten for antall kunder.

Helårs uteservering med italienske pergolaer

Løsningen ble da en uteservering bestående av et komplett pergolasystem med italienske pergolaer i modellen Brera, skyveglass, raso levegger og varmelamper. Uteserveringen består av fem pergolaer som er montert sammen til ett system. Pergolaene skjermer hele 22 meter i lengden og nesten 6 meter i bredden. Skjermingen av dette store arealet har økt kapasiteten på terrassen betraktelig fra tidligere år, slik at nå kan enda flere gjester kose seg på uteserveringen året rundt.

Brera modellen er en av 2 modeller pergola i vårt sortiment som tåler snølast og kan brukes året rundt. Våre andre pergolamodeller har duktak, fremfor lamelltak slik som Brera modellen. Lamellene i taket forsterker konstruksjonen og gjør det mulig å bære snølast på vinteren.

Kombinert sol- og vindskjerming på terrassen

Selve uteserveringen er innglasset med skyveglass fra Pratic. Skyveglasset skjermer godt for vinden, samtidig som at den fantastiske utsikten fra uteserveringen opprettholdes. Skyveglasset i seg selv skjermer nok for vind, men glasset vil ikke skjerme for sterk sol. Vi valgte derfor å kombinere en skjermløsning bestående av skyveglasset og raso levegger.

Drivhuseffekt uten solskjerming

Raso leveggene skjermer for solen og kan styres individuelt fra hverandre. Selv om leveggene fungerer som solskjerming, er det laget av en spesiell perforert duk som gjør det mulig å ha godt utsyn, selv når solskjermingen er nede. Det var viktig å sørge for at uteserveringen var skjermet mot sol, da det fort kan bli veldig varmt på sommerhalvåret uten skjerming.

Varmelamper gir god atmosfære og komfort

Siden uteserveringen skal holdes åpen året rundt var det viktig å sørge for at temperaturen holdt seg komfortabel, selv ved minusgrader. Vi har levert hele 30 varmelamper til uteserveringen, så her blir det god temperatur – året rundt.

Vi takker Fredriksborg Eiendom for et spennende oppdrag og gratulerer Savoy Terrasse med en vellykket åpning!

Nøkkeldata

Lokasjon
Fredrikstad
Tidrom
2021
Entreprenør
Fredriksborg Eiendom AS
Leverandør
Solskjermingsgruppen Ringfoss AS
Prosjektleder
Allan Hegli
Arkitekt
Griff Arkitektur
Produkt(er)
Pratic Brera pergola, Pratic skyveglass, Pratic Raso levegger og Provida varmelamper