Like før sommeren i fjor ble årets største prosjekt endelig ferdigstilt, og nå står The Top Terrace klar til å ønske både lokalbefolkningen og besøkende fra andre steder velkommen. Responsen på sluttresultatet har vært veldig positiv, og stedet har fått betydelig oppmerksomhet og ros både i aviser og på sosiale medier etter åpningen. Dette har vært et svært spennende og til tider utfordrende prosjekt, og vi ønsker derfor å dele litt mer om prosessen og selvfølgelig det endelige resultatet.

Pustet lettet ut

I samarbeid med entreprenørene og hotellet har vi investert flere år i nøye planlegging av dette prosjektet før vi til slutt startet den faktiske oppheisingen og monteringen av produktene. Natt til 3. mai ble alle 12 kassene levert og forsiktig plassert på platået i 4. etasje. Dagen etter var planen å heise dem helt opp til 34. etasje ved hjelp av en edderkoppkran. Grundig planlegging og sikkerhetstiltak ble satt i verk på den første oppheisingsdagen, og rundt klokken 12 var den første kassen i luften. To personer jobbet for å festet og sikre kassene, mens 2-3 personer sto på toppen og styrte kranen og forsiktig manøvrerte kassene over kanten og inn på terrassen. Oppheisingen foregikk uten problemer, og alle involverte parter kunne puste lettet ut. Etter to dager var alle kassene på plass, og monteringsarbeidet kunne begynne.

Prosessen videre

Etter omtrent 1-2 uker hadde alle rammene og lamellene på pergolaene blitt montert, og glassene begynte å finne sin plass. I begynnelsen av monteringsprosessen var det satt opp sikkerhetsgjerder rundt terrassen for å ivareta arbeidernes sikkerhet, men disse ble fjernet da glassene ble installert. Det var først da man fikk følelsen av hvor høyt det faktisk var, og det åpnet opp for en utsikt over store deler av Oslo.

Etter grundige vurderinger fra interiørarkitekten ble det besluttet å laminere innsiden av pergolaene i en grønn farge. Dette harmoniserte bedre med interiøret og den planlagte grønne beplantningen. Noen dager før den planlagte åpningsdagen var det travelt på terrassen med masse arbeidere som jobbet på spreng for å bli ferdig i tide. Alt skulle være klart til den store åpningsdagen.

Åpningen av The Top Terrace

På selve åpningsdagen var det fortsatt noe aktivitet på takterrassen, og finpussen fortsatte helt frem til siste timen. Alt så plettfritt ut og Oslo Plaza kunne med stolthet åpne Skandinavias høyest beliggende uteservering og ønske alle besøkende hjertelig velkommen!

Vi vil takke for tilliten og muligheten til å jobbe med dette prosjektet, som uten tvil ble fjorårets høydepunkt for oss. Det er en glede å bidra til å sette Plaza Hotel og Oslo på kartet!