Det er med stor glede å kunne dele at vi endelig setter i gang med det som trolig blir ÅRETS STØRSTE prosjekt!

Hva skal skje?

Vi er så heldige å få muligheten til å bygge uteserveringen til Nordens nest høyeste hotell på hele 110 meters høyde. Oslo Plaza rager 117 meter over byen og er Norges nest høyeste bygg. Bygget åpnet i 1990 og det er nå på tide å utvide hotellet med en fungerende takterrasse.

I 34 etasje skal det settes opp 12 Brera pergolaer fra Pratic i Italia og 24 stk splitt hev og senk glass fra Svalson i Sverige. I tillegg vil det settes opp diverse fast glass og dører fra Oslo Glass og vindu. På grunn av det motoriserte taket på pergolaene og glassveggene som kan åpnes og lukkes vil denne takterrassen kunne benyttes hele året.
Når prosjektet står ferdig vil terrassen bestå av en nyetablert bar, et utekjøkken med grill og møbler og sofaer for en avslappende, men elegant stil.

Etter flere år med planlegging og søknader har prosjektet endelig blitt godkjent av PBE og produktene er blitt satt i produksjon. 

Planleggingsfasen

Et prosjekt som dette krever mye planlegging ned til den minste detalj. Det er fortsatt ikke helt bestemt om produktene skal heises opp ved hjelp av kran eller om det fraktes opp med helikopter. Man må derfor prøve å forutse enhver situasjon som kan oppstå, og det må planlegges eventuelle nødlandingsplasser for helikopter og hvor man eventuelt kan slippe ned lasten om det skulle bli nødvendig. Vi har også gjennomført utregninger på hvor langt lasten vil kunne falle nedover i bygget om det må slippes ned på Plaza, og hvor mange etasjer som må evakueres under selve oppheisingen.

Det har som man kan forstå vært en lang planleggingsprosess før dette prosjektet endelig ble godkjent, og sikkerheten har vårt og alle parters fulle fokus da dette vil foregå midt i byen over hodet til tusenvis av mennesker. Selv med nøye planlegging kan man aldri forutse alt som kan skje, og et såpass stort og risikofylt prosjekt som dette vet man aldri helt hvordan kommer til å gå.

«En ny grunn til å bruke egen by»

Vi tror denne uteserveringen vil være et positivt og unikt tilskudd til uteserveringsbransjen i Oslo og et nytt samlingspunkt for både turister og lokalbefolkningen. Kristin Krohn Devold som jobber som adm. direktør for NHO Reiseliv og Christian Lunde som er adm. direktør for Visit Oslo kommenterte prosjektet med følgende;
 

Kristin K. Devold

«Oslo trenger toppterrasser «with a view». Ingenting er bedre ennn å nyte solnedgangen og hyggelig servering, skuende utover fjorden, båtlivet og en pulserende by. The Top Terrasse med uteservering 110 m over bakken blir en flott turistattraksjon for gjester fra både inn og utland, og lokalbefolkningen har fått en ny grunn til å bruke egen by.»

Christian J. Lunde

«Mat- og drikkescenen i Oslo er noe vi virkelig bør være stolte av! Spesielt de siste ti årene har det gastronomiske Oslo virkelig blomstret, og det må vi vise frem og benytte oss av! Når man i tillegg til en smaksopplevelse kan nyte utsikten over vår flotte by med fjorden, det urbane og det grønne, da kan man vel ikke ha det stort bedre.»

Vi takker for tilliten og oppdraget og ser frem til å levere årets mest spektakulære prosjekt. Dette vil virkelig sette Plaza Hotel og Oslo på kartet!

Nøkkeldata

Lokasjon
Oslo
Tidrom
2023
Entreprenør
OSLO PLAZA HOTEL AS
Leverandør
Solskjermingsgruppen Entreprenør: LS Entreprenør Ringfoss
Prosjektleder
Hans Otto Hæger
Arkitekt
Kritt Arkitekter
Produkt(er)
Brera pergola fra Pratic og Splitt hev og senk glass fra Svalson