Dronning mauds gate takterrasse

Solskjermingsgruppen Ringfoss har levert parasoller, terrassemarkiser og glassrekkverk til den nye takterrassen på kontorbygget i Dronning Mauds gate 1-3 i Oslo.

Takterrassen i Dronning Mauds gate er på hele 650 kvadratmeter og har utsikt mot den fine Oslofjorden. Selve bygget er over gaten fra det nye Nasjonalmuseet, Nobels Fredsenter og starten på Aker brygge. Bygget har gjennomgått en total rehabilitering i løpet av 2020, med blant annet fornyelse av fasaden og utvidelse av 11.etasje med takterrasse. Det er planlagt ferdigstillelse av prosjektet i slutten av 2021, men allerede nå kan vi se tegn på at prosjektet begynner å bli ferdigstilt. Vi i Solskjermingsgruppen har blant annet fullført vår del av prosjektet – skjerming på en av de flotteste takterrassene i Oslo.

Hev og senk rekkverk skjermer for vind og sikrer takterrassen

Hev og senk rekkverk som fungerer både som fallsikring og som vindskjerming på takterrassen. Det er levert 96 stk. individuelle hev og senk rekkverk, som til sammen utgjør over 125 meter med skjerming. Rekkverket kan enkelt justeres mellom to ulike høyder på 1,2 meter og 2,1 meter. Dette gjør det mulig å skjerme takterrassen mot sterk og kjølig vind, uten å forstyrre den fine utsikten.

Vi designet og utviklet forsterket innfesting med mulighet for LED-lysstolper

Sammen med vår svenske produsent Svalson har vi spesialutviklet rekkverksstolper med LED-lys til dette prosjektet. Vi så et behov for å gi enda mer styrke og stabilitet til rekkverket, grunnet at gjerdene i tillegg til fallsikring også er vindskjerming. Det er svært høye krav til styrke og stabilitet, så det var viktig for oss at gjerdene hadde god slitemotstand og innfesting. Vårt gode samarbeid med produsenten av rekkverkene gjorde det mulig å få spesiallaget rekkverkstolpene med LED-belysning. Sammen med Svalson designet og utviklet vi stolpene, som nå har blitt til et nytt produkt i Svalson sitt sortiment.

Parasollene gir fleksibel skjerming og skaper god atmosfære

Det er levert ni parasoller i modellen Albatros, som er vår kraftigste og mest robuste parasoll for vindutsatte steder. Parasollene er utstyrt med LED belysning i spilene og fastmonterte varmelamper. LED belysningen gir parasollene et estetisk løft og skaper en god atmosfære på kveldstid når nattemørket kommer. Varmelampene holder gjestene varme på kjølige dager og kvelder, så det holdes en komfortabelt klima på takterrassen.

Markisene skaper naturlige samlingspunkter på takterrassen

Fem stk. terrassemarkiser i modellen XL er også levert for skjerming av takterrassen. Markisene er montert ovenfor baren, utekjøkkenet og et spiseområde. Det skapes en fin og naturlig kontrast mellom parasollene og markisene på takterrassen, uten at det oppleves som to separate soner. Duken på markisene og parasollene er svært like, så det ikke skaper visuelle forstyrrelser. Vi har hele tiden fokusert på at gjester skal kunne bevege seg fritt på takterrassen, uten forstyrrelser fra skjermingen.

Vi takker Pecunia for tilliten på dette prosjektet og for nok et godt samarbeid!

Nøkkeldata

Lokasjon
Oslo
Tidrom
2020-2021
Entreprenør
Pecunia
Leverandør
Solskjermingsgruppen Ringfoss AS
Prosjektleder
Trond Andreas Gudmundsen
Arkitekt
Pilot Arkitekter
Produkt(er)
Svalson hev og senk glassrekkverk, Albatros parasoller, XL terrassemarkise og Solamagic varmelamper