Solskjermingsgruppen har levert innvendig solskjerming til det nyoppussede kontorlokalet Factory Tøyen i Oslo. Det som tidligere var en gammel tekstilfabrikk på 6000 kvadratmeter har nå blitt renovert og gjort om til et coworking space. Hele lokalet vil inneholde kontorlokaler, coworking space, eventlokaler, restauranter og andre virksomheter som medlemmene av Factory Tøyen kan benytte seg av.

SOLSKJERMING TIL GLASSTAK

MAD arkitekter gjorde en flott jobb under renoveringen med å bevare byggets historie og mye av den originale arkitekturen. Under renoveringen ble det bestemt at de ønsket å tilbakeføre det originale glasstaket, som hadde blitt fjernet i andre halvdel av 1900-tallet. Det nye glasstaket slipper inn masse lys og skaper en frisk og luftig atmosfære i rommet.

Med et så stort glasstak trengs det også naturligvis solskjerming for å hindre soloppvarming og forstyrrende solstråler. Vi har delt inn glasstaket i to soner, hvor hver sone har sin egen automatikkstyring. På grunn av stålkonstruksjonene sin varierende størrelse er også screendukene forskjellige i størrelsen fra hverandre. Screendukene til glasstaket varierer i størrelsen mellom 1,5 meter til hele 5 meter, og har en naturlig beige farge på duken. Det var svært viktig å ikke bruke lystette duker, men heller bruke duker som slipper inn lys uten blending fra solen. På den måten vil lokalet fremdeles benytte seg av naturlig og friskt lys, selv når solskjermingen er i bruk.

INNVENDIG SOLSKJERMING

Det er også levert manuelle rullegardiner til vinduene i syd og vest i det øverste etasjen, samt innvendige motoriserte rullegardiner i auditoriet og de andre etasjene. Dukene på disse rullegardinene står i samme stil som screenduken til glasstaket. Rullegardinene er også dagslysoptimalisert ved at de slipper inn lys, men hindrer blending og oppvarming fra solen.

Vi takker for oppdraget og gleder oss til å se hvordan Factory Tøyen utvikler seg.

Nøkkeldata

Lokasjon
Oslo
Tidrom
2019
Entreprenør
Oslo Entreprenør AS
Leverandør
Solskjermingsgruppen AS
Prosjektleder
Fredrik Lohne
Arkitekt
MAD arkitekter AS
Produkt(er)
Glasstakmarkise, manuell rullegardin og elektrisk rullegardin