Takterrasse Tjuvholmen

Solskjermingsgruppen Ringfoss har levert to italienske pergolaer, en spesialtilpasset glassgang og en unik glasskube til en takterrasse på Tjuvholmen i Oslo.

Takterrassen er i 13. etasje og benyttes av de ansatte i etasjen. Prosjektet sitt utgangspunkt var en takterrasse med et lag av takpapp over isolasjon og plassstøpt dekke. Under prosjektet samarbeidet vi med arkitekt, landskapsarkitekter, elektrikere og andre firmaer for å realisere denne enestående takterrassen.

Møterom med utsikt over vakre Tjuvholmen

Glassgangen skaper en skjermet passasje mellom kontoret og inn til det innglassede møterommet ute på takterrassen. Møterommet er skjermet mot sur vind, regn og snø, så her kan møterommet benyttes året rundt. Det rammefrie skyveglasset i pergolaen sikrer god utsikt over hele Tjuvholmen. Her kan de ansatte nyte lunsj, ta en rolig kaffepause eller holde møter – alt med byens kanskje flotteste utsikt.

Italienske pergolaer som tåler snølast

Kunden ønsket å benytte takterrassen året rundt, så det var viktig at pergolaene tålte snølast. Pergolamodellen som er brukt på takterrassen er Pratic Opera, som har et tak laget av lameller i alluminium og kan tåle en god del snø. Lamellene kan roteres 150 grader og kan skape et tilpasset klima i pergolaene under sommerhalvåret.

Unik glassgang og glasskube på takterrassen

Glassgangen er ti meter og binder sammen den ene pergolaen og selve kontorene. Glassgangen har et moderne og praktisk design for å etterkomme kundens ønsker. Steinflisene på takterrassen er lagt opp med varmekabler, slik at man kan bevege seg tørrskodd mellom pergolaer.

Det var lagt mye kreativitet i designet av terrassen, med blant annet ønske om at et tre skulle vokse ut av et av møterommene. Solskjermingsgruppen designet, spesialproduserte stål og bestilte inn glass for å realisere dette, og kan trygt si at denne boksen er «one of a kind».

Solskjermingsgruppen ønsker å takke Eiendomsspar for dette spennende og unike oppdraget. Vi kommer nok en tur tilbake på våren for å se hagen i full blomst.

Nøkkeldata

Lokasjon
Tjuvholmen, Oslo
Tidrom
2021
Entreprenør
Eiendomsspar AS
Leverandør
Solskjermingsgruppen Ringfoss AS
Prosjektleder
Martin Bakk Andersen
Arkitekt
Metropolis arkitektur og design AS og Haark arkitekter AS
Produkt(er)
Pratic Opera pergola, 10 meter lang glassgang og en unik glasskube