Verdensarvsenter solskjerming

Solskjermingsgruppen AS avd. Trøndelag er stolt leverandør av solavskjerming og klimastyring til Vega verdensarvsenter i Nordland. Det er blitt et utrolig flott bygg som er nydelig tilpasset beliggenheten og naturen på Vega. Det var offisiell åpning av Verdensarvsenteret 13. juni 2019 ved Kronprins Haakon tilstede.

SOLSKJERMING MED GODT UTSYN

Fargene som er valgt på vinduer og zip screen aluminiumsdeler er RAL 6021 blekgrønn, screenduken er nr. 71622. Hele bygget har et organisk og naturlig utrykk, så det var viktig at solskjermingen også innfridde disse visuelle pregene. Screenduken gir også et tydelig utsyn til havet og naturen selv når duken er nede.

SPARK studio har laget arbeidstegninger til Verdensvarsenteret på Vega. Skisseprosjekt og vinnerutkast fra konkurranse ble vunnet av Ekberg Lous arkitekter. Alt av interiør har SPARK studio stått for.

FØRSTE VERDENSARVSENTERET I NORGE

Vegaøyan ble skrevet inn på UNESCOs liste over verdens natur-og kulturarv i 2004 og prosjektet har vært under bearbeidelse siden 2008. Vega Verdensarvsenter er det første verdensarvsenteret som bygges i Norge. Senterets oppgaver er blant annet å gi god informasjon om vår verdensarv, samt naturveiledning. Det unike kulturlandskapet med ærfugltradisjonen var den viktigste grunnen til at Vegaøyan fikk verdensarvstatus i 2004. Derfor er det aller meste av verdensarvområdet lagt i øyriket utenfor hovedøya.

Vi anbefaler alle og legge inn et besøk på det vakre Verdensarvsenteret og Vegaøyan.

Nøkkeldata

Lokasjon
Vega Verdensarvsenter i Nordland
Tidrom
2018/2019
Entreprenør
Hent AS
Leverandør
Solskjermingsgruppen AS avd. Trøndelag
Prosjektleder
Kirsten Fjelldal
Arkitekt
Ekberg Lous Arkitekter AS og Spark Studio AS
Produkt(er)
Warema zip screen og klimastyring