Nasjonalmuseet i Oslo fikk levert og montert opp hele 50 stk markisoletter fra Solskjermingsgruppen før de åpnet sine dører i 2022. Disse har funnet sin plass på vinduene på takterrassen, et område eksklusivt reservert for de dedikerte ansatte, og som befinner seg rett utenfor kantinen. Denne etasjen kjennetegnes av panoramavinduer som strekker seg bortover hele etasjen, og behovet for solskjerming var essensielt for å sikre et komfortabelt inneklima for de ansatte.

Flere solskjermingsløsninger

I tillegg til markisolettene, ble det installert 161 utvendige persienner i eloksert antrasitt farge på ulike glassfelt rundt på fasaden. Disse persiennene komplementerer markisolettene ved å gi ytterligere skjerming og kontroll over lysinntaket. Markisolettene fra Warema fungerer som en effektiv barriere mot solen, og sørger for at innetemperaturen forblir behagelig for de ansatte. Denne tilpasningen har skapt en mer komfortabel og funksjonell atmosfære, og bidrar derfor til å bedre arbeidsforholdene for de ansatte på Nasjonalmuseet. I tillegg til å skape nødvendig skygge og skjerming, utgjør også markisolettene en integrert del av bygningens helhetlige estetikk. De utgjør en kontrast som myker opp den ellers robuste skifferfasaden som dekker så og si hele bygget.

Innovativt design

Det spesielle med WAREMA-markisolettene er utfallseffekten. De er utformet slik at en høydejusterbar del av duken alltid holdes loddrett, parallelt mot vinduet. Den andre delen gir utfall, og armstangsystemet faller automatisk inn i den innstilte høyden når de kjøres ut. Dette innovative designet gir mulighet for å skråne markisolettene opp til 150 grader, avhengig av konstruksjonstype. Resultatet er behagelig skygge samtidig som sikten ut forblir i stor grad uhindret.

De utvendige persiennene har flate lameller og leveres som standard med wirestyring. Hovedhensikten med bruk av denne persiennen er å minske pakkehøyden. Tykkelsen på lamellen gjør at stivheten i lamellen er ivaretatt selv om den ikke har vulst i underkant.

Nøkkeldata

Lokasjon
Oslo
Tidrom
2020-2021
Entreprenør
SOMMER Fassadensysteme – Stahlbau – Sicherheitstechnik GmbH & Co. KG
Leverandør
Solskjermingsgruppen AS
Prosjektleder
Fredrik Lohne
Arkitekt
Produkt(er)
Warema Markisoletter og Utvendige persienner med flate lameller