Solskjermingsgruppen AS har levert vertikalmarkiser med zip og markisoletter som utvendig solskjerming til Orkla City. I Skøyen sentrum finner vi hovedkontoret til Orkla, som kanskje er bedre kjent for noen som kontorbygget Orkla City. Det store bygget ble ferdigstilt i 2019 og består av 24 000 kvadratmeter med næringsbygg, i tillegg til en stor boligblokk. Den utvendige solskjermingen på bygget er fra vår tyske produsent Warema, og ble levert av Staticus før Orkla flyttet inn i bygget 2019.

Skjerming mot varmeinnslipp på glassfasadene


Etter et par år i nybygget viste det seg at det også var behov for solskjerming i første og andre etasje på bygget. Ved resepsjonistområdet til Orkla er det flere store glassfasader som slapp inn mye varme på sommeren. Solskjermingsgruppen ble da kontaktet for å fullføre leveransen fra 2019 med produkter fra Warema. Vi har benyttet samme dukstoff og farge på den allerede leverte utvendige solskjermingen, slik at det harmonerer godt sammen på byggets fasade.

Screenduken gir godt utsyn fra kontorlokalet


På glassfasaden ved resepsjonistområdet er det levert store vertikalmarkiser med zip. Screenduken skjermer mot både varme og innsyn. Duken er preforert, noe som gjør det mulig at man kan se ut fra kontoret, selv når det er skjermet mot innsyn fra gaten. Resten av førte etasje på bygget har fått levert markisoletter, som også gir et designmessig element i fasaden.


Takk til Orkla for at vi fikk levere solskjermingen til dette prosjektet!

Nøkkeldata

Lokasjon
Skøyen, Oslo
Tidrom
2021
Entreprenør
Leverandør
Solskjermingsgruppen AS
Prosjektleder
Rune Klemetsen
Arkitekt
Produkt(er)
Vertikalmarkiser med zip og markisoletter