Burde du ha utvendig eller innvendig solskjerming på soverommet? Hvordan kan du utnytte uteplassen din til det maksimale? Vi har laget en liten oversikt til deg som lurer!

De fleste bygg trenger en eller annen type beskyttelse mot solens oppvarming og skadelige stråler. Du kan velge en kombinasjon av utvendig og innvendig solskjerming, eller gå for en av delene. Solskjerming beskytter interiøret ditt, gir en mer behagelig innetemperatur, bedre arbeidsforhold for skjermbruk, og det gir forskjellige typer beskyttelse mot innsyn.

Hvorfor solskjerming?

Det er herlig med et rom med mye lys og store vinduer. Men når solen står på som verst, er det kanskje ikke så bra for hverken inneklimaet eller møbler, tepper, parkett og kunstverk. Etter forholdsvis kort tid skader sterke solstråler både farger og overflater, så det er best å være føre var om du har noen fine ting du er glad i. Den som har prøvd å se på TV eller jobbe på datamaskinen i full sol, vet også at dette kan være en utfordring. Solskjermingsgruppen har en rekke produkter du kan velge mellom, både innvendige og utvendige, for å beskytte de forskjellige rommene dine mot solstråler.

Kanskje vil du trenge en kombinasjon av forskjellige løsninger for solskjerming. Har du et næringsbygg eller en uterestaurant, trenger du noe helt annet enn en bolig. Det er heller ikke samme behov for solskjerming i et nordvendt kjøkken, som i et sørvendt soverom. Og hva med pergolaen på takterrassen? Mulighetene er mange.

Vindusmarkiser

Den mest kjente form for utvendig solskjerming av vindu er tradisjonelle markiser, for både vindu og terrasse. Dette er en type duk som rulles inn og ut etter behov, enten manuelt eller elektrisk. Her kan man velge mellom en rekke forskjellige farger og mønstre på dukene, så fasaden på huset ditt får uttrykket som trengs for å fremstå tidsriktig og helhetlig. Markisene kan også trykkes med logo, til bruk ved uteservering eller næringsbygg. En slik solskjerming tilpasses på mål til det enkelte vindu. Noen borettslag har egne regler for hvilke typer markiser som er tillatt, dette er greit å sjekke ut før du bestiller. Lurer du på hva som passer best hos deg, spør oss gjerne! Kanskje trenger du noen innspill på farge og mønster, i tillegg til pris og løsninger? Bruk oss for alt det er verdt – om du lurer på noe, spør Solskjermingsgruppen!

Solskjerming av terrasse med terrassemarkiser

En terrassemarkise kan i tillegg fungere som et tak, og beskytte mot både sol, regn og innsyn. Slik forlenges utesesongen med mange uker. Under terrassemarkisen er det tørt og lunt i regnvær, og luftig og avkjølende i solsteken. Ofte er det beste alternativet at markiseduken rulles inn i en kassett, som beskytter mot nedbør, vind og forurensning når den ikke er i bruk. Armen som holder markisen opp, har en grense på maksimal belastning når det kommer til lengde og bredde på markisen. Kontakt oss for ytterligere spørsmål og tilbud om solavskjerming med terrassemarkise på din terrasse. Ønsker du i tillegg å benytte en markiseduk som en vegg mot innsyn eller sidevind, er det mange måter å gjøre dette på. Slik kan du få en helhetlig løsning for uteplassen. For deg som har en liten balkong, har vi selvsagt også løsningen for deg. Vi har lang erfaring i gode løsninger for solskjerming for balkong – uansett størrelse.

Screen for solskjerming av vindu

En mer moderne løsning for solskjerming av alle typer vindu, er de nye typene utvendige zip screen av luftigere vevet polyester. Disse dekker hele vinduet utvendig og gir et behagelig innslipp av lys. Slike screens gir også bedre beskyttelse mot oppvarming og innsyn, i tillegg til selve lysbeskyttelsen. Fasaden får et rent og minimalistisk uttrykk med denne løsningen, og forstyrrer ikke helhetsinntrykket. Sjekk ut våre stilige screens for solskjerming i på bildene eller besøk en våre mange forhandlere!

Utvendige persienner

Persienner montert utvendig gir et lignende uttrykk som screens. Disse kan reguleres fra innsiden, enkeltvis eller samtidig. For solskjerming av kontor er dette noe som velges for mange bygg. Fordelen med persienner, er at du har muligheten til å få utsyn og solavskjerming på samme tid, med en gradert effekt. Samtidig får fasaden et helhetlig uttrykk, og med individuell regulering for hvert kontorvindu. Med en større bestilling av mange persienner av lik type, vil nok en slik løsning for utvendig solskjerming gi en bedre pris per enhet. De utvendige persiennene produseres av den tyske produsenten Warema og har svært høy kvalitet.

Manuell eller elektrisk solskjerming utvendig?

Et viktig moment å tenke på, er om du skal kunne regulere din solavskjerming utenfra eller fra innsiden, og om du vil trekke solavskjermingen inn og ut manuelt, eller installere en type elektrisk motor. Det finnes mange smarte og holdbare løsninger for hel- og halvautomatisk regulering av solskjerming, med spesielle sensorer som registrerer sol og vind. Når det gjelder pris blir det naturlig nok en større investering med automatisk og motorisert regulering, men det er da også langt enklere, og mer behagelig, å bare kunne trykke på en knapp for solskjerming. Det er ikke sikkert du syns det er det er like morsomt å måtte rulle alt inn og ut på egen hånd, for hvert eneste vindu, hver gang det blir strålende sol eller plutselig blåser opp til vind.

Om du lurer på hva som finnes av forskjellige løsninger, har vi mange inspirerende eksempler på både solskjerming og priser.

Innvendig solskjerming

Alle våre populære løsninger for solskjerming innvendig, er enkle å benytte og gjennomarbeidet i designet. De siste årene har utvalget blitt fantastisk godt, og tilpasset moderne interiører. Våre produkter for solskjerming har gjennomtenkte løsninger gjennom sin funksjonalitet og design. Her finnes forskjellige modeller for innvendig montering, i alle typer vindu – store og små.

Som eksempel finner du at solskjerming for skråvindu har sitt eget design og du får spesifikke løsninger for innvendig solskjerming for verandadør. Du kan også montere de nye typene plissegardiner ‘up and down’ mot innsyn på kjøkken og bad. Som navnet antyder, kan plissegardiner ‘up and down’ justeres til å dekke enten nederste eller øverste del av vinduet – eller hele. Disse gir en helt ny type funksjonalitet og valgfrihet, som fler og fler foretrekker. Vi har forskjellige modeller å velge mellom for både utseende, format og pris.

Produkter for bruk til solskjerming innvendig omfatter kort sagt alle typer gardiner, rullegardiner, lamellgardiner, persienner og screens for innvendig montering. Noen av disse er tradisjonelle og velkjente, og noen mer brukt i nyere tid. Lamellgardiner er et produkt som kan sies å kombinere det beste med persienner og gardiner i samme pakke – her får du muligheten for utsyn, kombinert med solskjerming, innsynsbeskyttelse og estetikken til en gardin.Hos oss finner du uansett løsninger for ethvert formål – har du et vindu, har vi garantert en løsning for solskjerming for akkurat ditt innvendig vindu.

Bruk kontaktskjemaet så kontakter vi deg.